2011. július 29., péntek

Kálmány Lajos: Magyar hitvilág - Jelenlegi ára: 2 815 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Magyar hitvilágA könyv listaára: 3436 Ft. Leírás:
A magyar néprajztudomány egyik adósságát törleszti ez a könyv, amely a jelentős népköltési gyűjtőként és úttörő folklorisztikai kutatóként tisztelt paptudós, Kálmány Lajos elméleti tárgyú - ma már nehezen hozzáférhető, és részben elfeledett írásaiból válogat. Az egykori Temes, Torontál, Arad és Csanád vármegye számos településén szolgáló lelkész négy évtizeden keresztül gyűjtötte a Szeged környéki és az onnan kirajzott magyar nép irodalmi alkotásait (a népdalok és balladák mellett betyár- és katonatörténeteket, vallási hiedelmeket, mondákat stb. ). Az így összeállt hatalmas nyersanyag értelmezése során elsősorban a magyar ősvallás, mitológia alkotóelemeivel foglalkozott, de emellett nyelvjárási adalékokkal is szolgált és érzékletes, empatikus társadalomnéprajzi leírásokat adott a korabeli parasztságról. Egyes megállapításai felett ugyan már eljárt az idő, de a most egybegyűjtött, részben fakszimile formában megjelenő írások a magyar néprajztudomány örökségét alkotják. Az cikkeket és könyvrészleteket kronológia rendben közlő kötetet Diószegi Lajosnak Kálmány Lajost értékelő írásai, a szerkesztő (és Kálmány monográfusa) Péter László utószava, a szerző állomás- és gyűjtési helyeit számba vevő lista és térkép, valamint tárgymutató egészíti ki - a néprajzi és a Szeged környéki helytörténetei gyűjteményekben érdemes elhelyezni az értékes összeállítást. A témában ld. még: Kálmány Lajos (200902027)ISBN: 978-963-88476-7-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 815 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 07:40
. Kálmány Lajos: Magyar hitvilág - Jelenlegi ára: 2 815 Ft

Fontos