2011. december 7., szerda

DEDIKÁLT!!! - Harsányi Zsolt: Ecce Homo - Jelenlegi ára: 15 000 Ft

2010-ben csaknem hetven évvel az utolsó kiadás után újra megjelent az Ecce Homo, Harsányi Zsolt Munkácsy Mihályról írt életrajzi regénye.
Harsányi Zsolt (Korompa, 1887. január 27. – Budapest, 1943. november 29. ) író, újságíró, műfordító, színigazgató. A két világháború közötti korszakban a szórakoztató irodalom népszerű szerzője volt
Az Ecce Homo az egyik fő műve, melyet 1935-ben írt.
"Közel hetven év után ismét kezünkbe vehetjük szüleink, nagyszüleink sokat emlegetett, legendás Munkácsy-regényét, Harsányi Zsolt Ecce homóját. Egy régi könyv új kiadása, ami azonban mégis az újdonság erejével hat. Képek, fotók teszik élményszerűbbé az egyébként is élvezetesen megírt regény olvasását. Egy regény, melyben szemtanúi lehetünk az Ásító inas, a Golgota vagy épp az Ecce homo megszületésének. Munkácsy Mihály regénye ez, amelyben megelevenedik a 19. század miliője a békéscsabai asztalosműhelytől a bécsi, düsseldorfi és párizsi festőműtermekig, a magyar pusztától a fényes francia palotákig. "Családunk nagyrabecsülése Munkácsy művészete iránt nemcsak a nagyapámhoz, Harsányi Zsolthoz, a Munkácsyról szóló regény, az Ecce homo írójához vezethető vissza. A Munkácsyhoz fűződő kapcsolataink gyökerei nagyapám nagyapjához, Harsányi Pálhoz vezetnek. Harsányi Pál, mint az Országos Magyar Képzőművészeti Társulat igazgatója, az 1860-as években egyik első és lelkes támogatója volt az ifjú Munkácsy Mihálynak. Nagy megtiszteltetésnek tartom és örömmel tölt el, hogy Munkácsy Mihály művészetét most az Ecce homo 21. századi kiadásával ünnepelhetjük. " (Dr. Harsányi Zsolt)
Nagyon jó állapotban, de a gerincén a bőrkötés a végeken sérült.



Jelenlegi ára: 15 000 Ft

Az aukció vége: 2011-12-09 19:56
. DEDIKÁLT!!! - Harsányi Zsolt: Ecce Homo - Jelenlegi ára: 15 000 Ft

Fontos